חייגו עכשיו:
072-3952626

מצבר וולטה

תוכן עניינים
מצבר וולטה

מצבר וולטה הוא אחד המצברים הנמכרים ביותר בישראל. קיימים למצבר זה כמה וורסיות המתאימים לדגמים שונים של רכבים וגם לטרקטורונים ועוד. תהליך ייצור המצברים הוא הליך ארוך ומוקפד היוצר חיים ארוכים לכל מצבר.

בכל מצבר קיימים שישה תאים בגדלים זהים המחוברים זה לזה. התא הראשון מכיל לוח שלילי, התא השני מכיל לוח חיובי וכך לסירוגין כל התאים. כל לוח ממוקם בתוך מעטפה נקבובית שחומצה מסוגלת לחדור דרכה אך במקביל היא אינה מאפשרת יצירת מגע בין הלוחות כדי שלא ייגרם קצר. כל אחד מהתאים מכיל בין 33-9 לוחות על פי גודלו וסוגו של המצבר.

ייצור מצבר וולטה

שיטת הייצור פועלת על פי שלבי עבודה שנקבעו מראש כדי שהתוצר המוגמר יהיה מושלם.

מצבר במחיר משתלם עם שירות מקצועי 24/7

לוחות

מייצרים את הלוחות מעופרת PB. מכינים רשת מעופרת טהורה מורחים תחמוצת עופרת. כדי ליצור עופרת המתאימה לעבודה מוסיפים לחומר הגלם גם קלציום ואנטימון וכך נוצרת תערובת עמידה.

במפעל יוצקים את הרשתות ביציקה רציפה או באמצעות מכונות יציקה ייעודיות המבצעות פעולה זו באופן מושלם. צורתה של הרשת מזכירה צורת דגל, רשת מלבנית בעלת כמות גדולה של חריצים לאורכה ולרוחבה למעט מלבן קטן הממוקם בחלק העליון של הרשת שאינו כולל חריצים.

במפעל מייצרים כמה סוגי מצברים ובכל אחד מהם יש סוג אחר של רשת המותאם לייעודו של המצבר. קיימות רשתות עופרת קלציום, קלציום כסף או אנטימון, תכונות שונות מאפיינות את כל אחת מהרשתות עופרת קלציום כסף ועופרת קלציום עמידות בפני קורוזיה ולכן במהלך פעילותן מאבדות פחות מים מאשר עופרת אנטימון. הוספת מים היא בדרך כלל למצבר הבנוי מרשת עופרת אנטימון שהיא רשת חזקה יותר ולכן ברוב המקרים מחזיקה מעמד פרקי זמן ארוכים יותר.

תחמוצת עופרת

תחמוצת עופרת הוא החומר שמורחים על גבי הרשת. המפעל משתמש בעופרת טהורה שמרכיבה את רוב רובו של החומר, כ –% 99.98 .מזרימים עופרת מותכת לכלי גדול, שילובו של החמצן באוויר עם החומר והטיפות יוצר מעטפת תחמוצת עופרת סביב כל טיפה ובתום התהליך אחוז העופרת החופשית הטהורה יורד מתחת ל – % 27 .

חומר פעיל (פסטה)

בתום הכנת התחמוצת ממתינים שהיא תתקרר ומורחים אותה על גבי הרשתות, קיימת פסטה חיובית ופסטה שלילית. בתהליך זה מכניסים את התחמוצת למיקסר גדול עם תוספים מוצקים ייחודיים שתפקידם לשפר את תכונותיו של המצבר כמו סיבים המתווספים לפסטה היבשה לשיפור הפעילות המכאנית וחומרים פעילי שטח המתווספים לפסטה השלילית כדי שיתקבלו פני שטח רחבים יותר ותכונות נוספות שמשפרות את יכולותיו של המצבר.

מריחת הפסטה לקבלת לוח

לאחר מריחת החומר, מייבשים את הלוחות בתנור ייעודי למשך כמה שניות כך שלא יידבקו זה לזה.

תהליך האשפרה

מטרתו של תהליך האשפרה הוא להוריד את אחוז העופרת החופשית, כדי שהפסטה תהיה לנקבובית ובעלת גרגירים מלוכדים.

הרכבה

מכונה ייעודית עורמת את הלוחות והמעטפות. לאחר מכן מלחימים אותם זה לזה על ידי טבילת הדגלים בעופרת המותכת כל קבוצה של לוחות מועברת לתאים בארגז של המצבר עד שכל ששת התאים מלאים בלוחות ולאחר שלב זה מתבצעת הלחמה בין התאים ובקרת איכות.

טעינה – פורמציה

את המצברים מכניסים לאמבטיית מים המכסה את גובהם של המצברים. הקוטביים החיוביים פונים לצד מסוים והשליליים לכיוון אחר. מבצעים הטענה עד שכל מצבר מלא לחלוטין, בהתאם לזמן הנדרש לכל סוג מצבר.

גימור

מבצעים בדיקות חשמליות ופעולות גימור לשיפור נראותו של המצבר.

שתף את הפוסט
דירוג:
5/5
יעניין אותך גם:
מצברי סטארט-אפ
מותגי מצברים
מצבר סטארט אפ

מצבר סטארט אפ הוא מוצר מעולה וייחודיי אשר מיוצר בטכנולוגיות חדשניות. המפעל שהוא אחד המובילים בעולם בתחום, הוסיף

להמשך קריאה »
מותגי מצברים
מצברי ורטה

כאשר מדובר על מצברים, קימיים סוגים שונים לפי סוגים שונים של רכים וכלי תחבורה שונים. לרוב, קיים ייבוא

להמשך קריאה »